- Home |
- Audit energetic
Audit energetic
1. Audit Energetic
Auditul energetic al unei cladiri se realizeaza de catre auditori acreditati.
Scopul auditului energetic este de a recomanda minim doua scenarii care cuprind masuri de imbunatatire a performantei energetice a cladirii, în vederea reducerii pierderilor de căldură (energie) și măsuri de eficientizare a instalatiilor HVAC în vederea cresterii randamentului acestora și economiei de energie asigurand un confort la standardele actuale.
In recomandarile auditului energetic sunt cuprinse și instalatiile ce produc energie din surse regenerabile potrivit legislatiei actuale.
Analiza economica a lucrarilor recomandate in auditul energetic estimeaza care sunt costurile tuturor lucrărilor si care este economia de energie dupa implementarea lor, inclusiv durata de amortizare a cheltuilelior respective.
Oferim servicii de Audit Energetic pentru urmatoarele tipuri de constructii:
1 – Audit Energetic pentru blocuri si cladiri cu consum mare de energie,
2 – Audit Energetic pentru pentru case si vile,
3 – Audit Energetic pentru case de vacanta,
4 – Audit Energetic pentru spatii de birouri,
5 – Audit Energetic pentru depozite si spatii de depozitare,
6 – Audit Energetic pentru orice fel de imobile de uz comercial,
7 – Audit Energetic pentru cladiri si spatii imobiliare din toate domeniile.
- Raport de conformare a cladirilor NZEB
Este documentul prevazut de legislatia actuala necesar pentru eliberarea autorizatiei de construire si contine:
- breviar de calcul al rezistentelor termice corectate pentru a fi comparate cu rezistentele termice minime impuse de legislatie și stabilirea tipului de termosistem pentru prereti și plansee.
- breviar de calcul al consumurilor de energie pentru încalzire, apa calda, ventilatie, climatizare (HVAC) si iluminat pentru a fi comparate cu consumurile de energie maxime impuse de legislatie
- instalatiile de producere si utilizare a energiei din surse regenerabile
- recomandari de specialitate cu privire la realizarea lucrărilor
Bibliografie: Ordinul ministrului dezvoltarii, lucrărilor publice și administrației nr. 16/2023, pentru aprobarea reglementării tehnice „Metodologie de calcul al performanței energetice a clădirilor, indicativ Mc 001-2022, pct. 2.2.1 (pag 55) – Cerinţe minime de performanță energetică pentru clădiri noi (NZEB)
- Studiul privind sursele regenerabile (sau alternative)
Este documentul prevazut de legislatia actuala necesar pentru eliberarea autorizatiei de construire atunci când este cerut in certificatul de urbanism al cladirii. Legea 156/2016 prevede obligativitatea intocmirii studiului privind implementarea surselor regenerabile de energie pentru cladirile nou construite.
Studiul contine:
- Dimensionarea instalatiilor de producere si utilizare a energiei din surse regenerabile în vederea îndeplinirii cerințelor actuale impuse de legislatia în vigoare pentru producerea si utilizarea energiei din surse regenerabile
- Studierea fezabilității soluțiilor propuse
- Reducerea poluării mediului în urma implementării soluțiilor